Достапни линкови

Рим: Отфрлени предлог промените на Уставот за зајакнување на позицијата на премиерот


Италијанските гласачи на референдумот што се одржа во изминатите два дена, ги отфрлија предложените промени во Уставот кои се однесуваа на зајакнување на позицијата на премиерот и на трансфер на поголеми овластувања на регионалните власти. Против гласале над 61 насто.
XS
SM
MD
LG