Достапни линкови

Стразбур: Летна сесија на Парламентот на Советот на Европа


Во Стразбур денеска почнува летната сесија на Парламентот на Советот на Европа на која ќе бидат разгледани и прашања врзани за состојбата во Југоисточна Европа. Како што се јавува, имало повеќе барања да се расправа за последиците од референдумот за неезависност на Црна Гора и уставните реформи на Црна Гора.
XS
SM
MD
LG