Достапни линкови

Џакарта: Конференција за разликите меѓу муслиманите и христијаните


Ученици и политичари од 53 земји денеска во Џакарта – Индонезија започнаа три дневни разговори за предизвиците со кои се соочуваат муслиманите во западните земји. На конференцијата ќе стане збор за разликите меѓу Христијанскиот и Муслиманскиот свет, како и за порастот на тероризмот. Претседателот на Индонезија Сусило Бамбамг во поздравниот говор порача дека муслиманите треба да се обединат во напорите против тероризмот.
XS
SM
MD
LG