Достапни линкови

Берлин: Предлог, за време на светското првенство во фудбал да се растеруваат облаците


Германски експерти предложија за време на светското првенство да се растеруваат облаците. Трошоците за спречување на дождот би чинеле околу 40 милиони евра, но стручњаците сметаат дека економските ефекти би биле многу поголеми со оглед на предвидената посетеност на пивниците и рестораните на отворено.
XS
SM
MD
LG