Достапни линкови

Сараево: УНЕСКО ќе испрати тим за да ги истражи наводите за таинствени пирамиди во Босна


УНЕСКО ќе испрати тим експерти за да ги истражи наводите за таинствените пирамиди во Босна и Херцеговина. Ова го изјавил генералниот секретар на УНЕСКО Коичиро Мацура. Еден босански археолог аматер тврди дека во Височица открил примитивна пирамида. Локалните и европските експерти ги отфрлија неговите тврдења како бесмислени.
XS
SM
MD
LG