Достапни линкови

Њујорк: Конференција за сида на ОН


Денеска е последниот ден на конференцијата посветена на Сидата на Обединетите Нации, а делегатите сеуште се поделни околу финалната декларација која треба да ги даде насоките во борбата против оваа болест. Многу делегати, посебно од муслиманските и католичките земји се противата на спомнувањето на проститутките, корисниците на дрогата и хомосексуалците.
XS
SM
MD
LG