Достапни линкови

Виена: Шеста рунда преговори за статусот на Косово


Во Виена започна шестата рунда преговори меѓу Приштина и Белград на која се разговара за економски прашања како што се: надворешниот и внатрешниот долг, имотите, пензиите и приватизацијата на Косово. Денешнта рунда всушност е последна во првиот циклус на директните разговори меѓу двете страни за статусот на Косово.
XS
SM
MD
LG