Достапни линкови

Њујорк: Светот ја губи битката против Сидата


Шефот на Агенцијата на Обединетите Нации за борба против Сидата Петер Пиот изјави дека светот ја губи битката против оваа болест. Тој предивиде дека Сидата та ке се прошири во секој дел на светот. За 25 години од првиот случај досега умреле околу 25 милиони луѓе. Ју Ен Аидс денеска го презентира извештајот за борбата против сидата.
XS
SM
MD
LG