Достапни линкови

Свет: Глобалните температури можеби се зголемуваат побрзо


Глобалните температури можеби се зголемуваат побрзо и доказите дека тоа се случува се посилни отколку што се сметаше, изјави Роберт Вотсон шеф на научниот тим на Светската Банка. Научниците нашироко прифатија дека климатските промени се случуваат што ќе предизвикува се поголеми екстреми, глобално затоплување и подигнување на нивото на морињата.
XS
SM
MD
LG