Достапни линкови

Вашингтон: Една третина од популацијата во САД се припадници на етнички малцинства


Според најновите податоци на Американското биро за статистика, 45 насто од децата до 5 години во Соединетите Држави се од етничките малцинства, а латино-американската популација се зголемува набргу. Моментално во вкупната популација на Соединетите Држави, една третина се припадници на етнички малцинства.
XS
SM
MD
LG