Достапни линкови

Њујорк: 47 земји ќе бидат дел од новиот Совет за човекови права на ОН


Генералното собрание на Обединетите Нации одбра четириесет и седум земји кои ќе бидат дел од новиот Совет на светската организација за човекови права. Меѓу земји, како што јавуваат агенциите, биле и некои од оние што имаат лоши оценки во оваа сфера како Куба, Азербејџан, Русија, Кина, Пакистан и Саудиска Арабија.
XS
SM
MD
LG