Достапни линкови

Единбург: Делфините можат да комуницираат преку свирежи


Научниците откриле дека еден вид делфини можат да комуницираат на начин сличен на човечкиот давајќи си имиња кои се идентификуваат со различни свирежи. Научниците од Шкотска откриле дека делфините ги препознаваат индивидуалните имиња дури и кога звукот е вештачки продуциран од човекот. Според ова истражување делфините се единствениот вид животни кои се повикуваат со имиња.
XS
SM
MD
LG