Достапни линкови

Њујорк: Состанок на членките на Советот за безбедност за Иран


Петнаесетте членки на Советот за безбедност на Обединетите Нации денеска во британската мисија во Њујорк би требало да ја разгледаат француско британската предлог резолуција со која се бара од Иран да го запре процесот за збогатување ураниум. И покрај несогласувањата на Русија и Кина резолуцијата остава отворена врата за можни санкции, па дури и евентуална воена акција против Иран.
XS
SM
MD
LG