Достапни линкови

Њујорк: Борбата против тероризмот не е доволна, оцени Кофи Анан


Генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан оцени дека сегашната борба против глобалниот тероризам не е доволно посветена на справувањето со таканречениот биотероризам. Тој побара одржување посебен форум на кој би се разговарало за преземање чекори за намалување на ризикот од овој тероризам.
XS
SM
MD
LG