Достапни линкови

Дарфур: Продолжуваат разговорите за решавање на конфликтот


Преговорите за решавање на конфликтот во суданскиот регион Дарфур продолжуваат и покрај истекот на последниот рок за потпишување на мировниот договор. Агенциите јавуваат дека Африканската Унија го продолжила рокот за уште четириесет и осум часа со цел да се доближат ставовите меѓу суданската влада и бунтовниците. Во тригодишниот конфликт во Дарфур загинаа околу двесте илјади луѓе.
XS
SM
MD
LG