Достапни линкови

Приштина: Границата меѓу Косово и Македонија нема да се менува, изјави Агим Чеку


Косовскиот премиер Агим Чеку во интервју за Фајненшал Тајмс изјави дека постојната граница меѓу Македонија и Косово нема да се менува откако ќе биде решен конечниот статус на покраината. Граничната линија договорена меѓу Македонија и Србија во две илјади и првата година ќе биде почитувана и таа нема да се менува. Ова за нас е техничко, а не политичко прашање и тоа не е извор за политичка дестабилизација,, го цитира Фајненшал Тајмс Агим Чеку. Деновиве тој во пограничното село Дебелде изјави дека за границата со Македонија треба повторно да се преговара.
XS
SM
MD
LG