Достапни линкови

Будимпешта: Втор круг парламентарни избори во Унгарија


Унгарците гласаат на вториот круг од паралментраните избори. Владината коалиција на премиерот Ференц Гурскани кој е социјалист имаше поголем број гласови во првиот круг од пред две недели. Доколку колицијата освои најмногуод 386-те места во парламентот тоа ќе биде прва влада што по втор пат ги добива изборите по крајот на комунизмот во Унгарија.
XS
SM
MD
LG