Достапни линкови

Париз: Франција се откажа од законот за вработување на младите


По повеќе неделните протести што предзивикаа политичка криза во земјата, Франција се откажа од планиарниот закон за првото вработуавање на младите, соопшти денеска претседателот Жак Ширак. Тој прцизираше дека спорнот член од законот ќе биде заменет со мерки што ќе им помогнат на младите луѓе да најдат работа. Премиерот Де Вилпен чија популрност рапидно опадна поради залагањето за овој закон денеска не ги коментираше евентуалните последици врз неговата идна политичка кариера.
XS
SM
MD
LG