Достапни линкови

Токио: Јапонските работници ќе мора да заминуваат од работа пред 20 часот


Јапонското министерство за екологија им нареди на вработените да си заминуваат од работа пред дваесет часот, со цел да се гаснат сите светилки во канцелариите. Ваквиот чекор бил преземен за да се намали испуштањето на штетни гасови во воздухот. За истата цел јапонската влада ланското лето побара од сите вработени да не носат костуми за да се намали употребата на климатизери.
XS
SM
MD
LG