Достапни линкови

Венецуела: Владата презела контрола врз нафтените полиња користени од Тотал и Ени


Владата на Венецуела денеска ја презела контролата врз нафтените полиња кои досега беа користени од две странски компании: француската Тотал и италијанската Ени. До овој потег дојде откако компаниите го отфрлиле барањето на властите да го предадат поголемиот дел од полињата на државата. Фирмата ЕНИ оцени дека ваквото преземање било незаконско.
XS
SM
MD
LG