Достапни линкови

Париз: Спојување на Алкател и Луцент Технолоџис


Францускиот производител на комуникациска опрема Алкател се спои со американскиот ривал Луцент Технолоџис со што се создаде телекомуникациски гигант кој вреди над триесет и три милијарди долари. Со договорот Алкател добива шеесет проценти од фузираната компанија која станува втор најголем произвотител на комуникациска опрема во светот по Сиско системс. Како прва задача на новата фирма ќе биде намалување на работните места за околу десет проценти, односно за осум илјади и осумстотини работници.
XS
SM
MD
LG