Достапни линкови

Ватикан: Одбележување на првата годишнина од смртта на Јован Павле Втори


Ватикан и светот ја одбележува првата годишнина од смртта на папата Јован Павле Втори. Во неговата татаковина Полска, каде тој сеуште е најоголем морален авторитет, во 21 часот и 37 минути кога тој почина се очекува присуство на многу верници на цермониите оргнизирани во негова чест,а неговиот наследник папата Бенедикт ја предводи специјалната молитвена цероминија во катедралата Св Петар во Рим.
XS
SM
MD
LG