Достапни линкови

Париз: Продолжуваат протестите на синдикатот


Сообраќајот во Франција се соочува со нарушувања по повикот на Синдикатите на генерален штрајк поради спорниот закон за прво вработување. Полицијата превзема зголемени мерки на безбедност за да не се повторат насилствата како во изминатите недели. Според предлог законот компаниите ќе можат без причина да ги отпуштаат работниците под 26 години во првите две години, а тоа според владата на премиерот Де Вилпен ќе го зголеми вработувањето. Синдикатите не сакаат ни да преговараат туку бараат целосно повлекување на законот.
XS
SM
MD
LG