Достапни линкови

Мексико: Четврти светски форум за водите


Во Мексико започна четвртиот Светски форум за водите. Илјадници експерти и политичари во наредните денови ќе дискутираат за можностите за подобрување на состојбата со снабдувањето со вода во светот. Повеќе од милијарда луѓе се соочуваат со недостиг на вода за пиење, а околу триесет и пет илјади секојденвно умираат од дехидрација.
XS
SM
MD
LG