Достапни линкови

Москва: Состанок на министрите за енергија на Г-8


Министрите за енергија на Г – 8 денеска во Москва дискутираат за глобалната енергетска безбедност. На состанокот се присутни и преставници на големите енергетски потрошувачи Кина и Индија, како и на нафтениот картел ОПЕК. Глабвни теми се стабилноста на набавките и потрошувачката, нуклераната енергија и алтернативните горива.
XS
SM
MD
LG