Достапни линкови

Њујорк: Разговори во Советот за безбедност за Иран


Петнаесетте земји членки на Советот за Безбедност денеска ќе дискутираат како да им одговорат на Иранските нуклеарни амбиции. Вчера петте постојани членки не успеаја да постигнат договор. Русија и Кина се противставија на предлогот на Британија, Франција и Соединетите Држави во изјавата на Советот да стоји ,, сериозна загриженост,, за иранските нуклеарни активности.
XS
SM
MD
LG