Достапни линкови

Пекинг: Кинескиот премиер Вен Џибао ја отвори годишната цремонијална седница на Кинескиот парламент


Кинескиот премиер Вен Џибао денеска ја отвори годишната цремонијална седница на Кинескиот парламент. Во обраќањето тој вети дека владата ке вложи напори да ја намали нееднаквоста мегу луѓето и да го подобри животниот стандард на околу 800 милиони сиромашни луге кои претежно живеат во селата. Џибао рече дека еконосмкиот раст на земјата ке има мало намалување на 8 проценти.
XS
SM
MD
LG