Достапни линкови

Пекинг: Кина го зголемува воениот буџет за 40 насто


Кина годинава ќе го зголеми воениот буџет за над четиринаесет проценти и ќе изнесува околу даесет и девет милијарди евра. Зголемувањето, како што е соопштено во Пекинг, ќе биде потрошено на плати, нова опрема и на обука на две ипол милионската кинеска војска. Западот се сомнева дека Кина ги соопштува реалните финански средства што ги планира за воените потреби.
XS
SM
MD
LG