Достапни линкови

Љубљана: Во Словенија од денеска двојни цени – толари и евра


Во Словенија од денеска почна да важи законот за двојно означување на цените, во толари и во евра. Тоа ќе важи во наредниве шеснаесет месеци, односно до крајот на јуни догодина, кога Словенија планира да го укине толарот и официјално да го воведе еврото.
XS
SM
MD
LG