Достапни линкови

Вашингтон: Потребни двојно повеќе војници за запирање на насилствата во Дарфур


Американскиот претседател Џорџ Буш изјави дека за запирање на насилствата во суданскиот регион Дарфур се потребни двојно повеќе војници во рамките на меѓународните мировни сили. Според Буш, војниците би требало да бидат под команда на Обединетите Нации, а НАТО да има координативна улога.
XS
SM
MD
LG