Достапни линкови

Сараево: Новиот висок претставник на меѓународната заедница сака од Босна да прави нормална држава


Новиот висок претставник на меѓународната заедница во Босна и Херцеговина, Кристијан Шварц-Шилинг, изјави дека сака од Од Босна да направи нормална држава која до 2007-ма ќе ги потпише спогодбите со Европската Унија и со НАТО. Тој најави дека своите овластувања ќе ги користи само во одредени случаи, на пример ако биде загрозен Дејтонскиот договор.
XS
SM
MD
LG