Достапни линкови

Давос: Завршува светскиот економски форум


Денеска во Давос, Швајцарија завршува Светскиот економски форум. Најголемо внимание на истиот беше посветено на унапредување на трговската соработка меѓу земјите, мир и стабилизација и натамошен економски развој. Во меѓувреме, околу 1500 демонстранти во Базел одржаа мировни протести по повод форумот на најразвиените економии во светот.
XS
SM
MD
LG