Достапни линкови

Сиднеј: Конференција за климатските промени


Во Сиднеј започна конференција за климатските промени на која учествуваат преставници на 6 земји кои во вкупното загадување со штетни гасови учествуваат со 45 насто. Станува збор за Соединетите Држави, Австралија, Јапонија, Кина Јужна Кореја и Индија. Според организациите за животна срединаима за цел да се сврти вниманието од одбивањето на Вашингтон и Канбера да го потпишат протоколот од Кјото за намалување на емисијата на таканаречените зелени гасови. Според научниците овие гасови ја загреваат земјината атмосфера.
XS
SM
MD
LG