Достапни линкови

Ван: Смртоносниот вирус на птичјиот грип откриен кај уште две деца


СМРТОНОСНИОТ ПОТТИП НА ВИРУСОТ НА ПТИЧЈИОТ ГРИП Х5Н1 Е ОТКРИЕН КАЈ УШТЕ ДВЕ ДЕЦА ВО БОЛНИЦАТА ВО ИСТОЧНО ТУРСКАТА ПРОВИНЦИЈА ВАН, СООПШТИЈА ТУРСКИТЕ МЕДИУМИ. ДВЕТЕ ДЕЦА СЕ НА ВОЗРАСТ ОД 5 И 8 ГОДИНИ. ЛЕКАРИТЕ ВО БОЛНИЦАТА СООПШТИЛЕ ДЕКА ЛАБОРАТОРИСКИТЕ ТЕСТОВИ ВО БРИТАНИЈА ГО ПОТВРДИЛЕ ПРИСУВСТВОТО НА СМРТОНОСНИОТ ВИРУС КАЈ ДВЕТЕ ДЕЦА. УШТЕ 35 ЛИЦА СЕ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ И ПРИМААТ ТЕРАПИЈА ПРОТИВ ПТИЧЈИ ГРИП. ВО МЕЃУВРЕМЕ ВЕТЕРИНАРНИТЕ ТИМОВИ ВО ТУРЦИЈА ПРОДОЛЖУВААТ СО УНИШТУВАЊЕ НА ДОМАШНАТА ЖИВИНА ВО СЕЛАТА ВО ОБЛАСТА ВАН.
XS
SM
MD
LG