Достапни линкови

Пекинг: 30 експериментални автобуси за помала потрошувачка на гориво


Во Пекинг ќе сообраќаат пеесетина автобуси со експериментални сопирачки ситеми кои треба да придонесат за намалување на потрошувачката на горивото за триесет проценти. Станува збор за нова хидраулична технологија со помош на која собраната енергија при сопирањето на автобусот ќе се користи при неговото тргнување или забрзување.
XS
SM
MD
LG