Достапни линкови

Њујорк: Донесен буџетот на ОН за следните две години


Генералното Собрание на Обединетите Нации го донесе буџетот за следните две години во износ од 3 милијарди и 800 милиони долари. По 6 месеци Генералниот Секретар Кофи Анан повторно ке мора од Генералното Собрание да побара нови фондови за плаќање на персоналот затоа што предвидената потрошовачка од 950 милиони е доволна само за овој период. Според дипломатите оваа мерка е донесена за да се изврши притисок за прифаќање на менаџерските реформи во првата половина од 2006 година.
XS
SM
MD
LG