Достапни линкови

Вашингтон: Одобрено продолжувањето на антитерористичкиот закон


Двата дома на американскиот Конгрес го одобрија продолжувањето на главниот антитерористички закон во земјата познат како Петриот ект. Законот со кој на американската влада и се даваат широки овластувања во потрагата терористи, ќе биде во сила до третти февруари идната година. Овој закон беше донесен по терористичките напади врз Америка и иако администрацијата на претседателот Џорџ Буш не сакаше никакви временски ограничувања, тоа не беше поддржано од Конгресот.
XS
SM
MD
LG