Достапни линкови

Њујорк: Лидерите на штрајкот на транспортниот сектор може да се соочат со затворски казни


Лидерите на штрајкот на транспортниот сектор во Њујорк може да се соочат со затворски казни, изјави судија во Њујорк, бидејки законот на Њујорк забранува штрајк во секторот на превоз. Штетите од штрајкот изнесуваат милион долари, а вчера беше вториот ден како што не работеше метрото и автобускиот превоз, поради што милиони луѓе се снаоѓаа за да пристигнат на работа.
XS
SM
MD
LG