Достапни линкови

Вашингтон: Продолжен Патриотскиот Акт


Американскиот Сенат одобри 6 месечно продолжување на Патриотскиот Акт закон со кој на федералната влада и се даваат поголеми овластувања во војната против теророт. Овој Акт донесен по нападите врз Америка на 11 септември 2001 на владата и дава повеќе права за во акциите против тероризмот.
XS
SM
MD
LG