Достапни линкови

Сараево: Десет години од Дејтонскиот договор


Денеска е десет годишнината од потпишувањето во Париз на Дејтонскиот мировен договор со кој заврши војната во Босна и Херцеговина. Се верува дека во таа војна од илјада деветстотини деведесет и втората до деведесет и петата година загинаа над двесте илјади луѓе.
XS
SM
MD
LG