Достапни линкови

Хонг Конг: Состанок на претставници од 150 земји во рамки на СТО


Во Хонг Конг започна 6 дневниот состанок на кој учествуваат преставници од 150 земји во рамките на Светската Трговска Организација. Во Светската Трговска Организација се надеваат дека ќе се постигне договор за развојен пакет за сиромашните земји за цел да просперираат од трговската либерализација. Почетокот на разговорите обележан и со протести на претежно фармери и работници. Европската Унија се соочува со притисок да ги намали царините за земјоделството.
XS
SM
MD
LG