Достапни линкови

Вашингтон: Отпишување на скоро 5 милијарди долари долгови на најсиромашните земји


Меѓународниот Монетарен Фонд соопшти дека е одобрен планот за отпишување на 4 милијарди и 800 милиони долари долгови на најсиромашните земји. Овој план стартува во наредната година и опфатени се 40-тина држави во рамките на иницијативата за намалување на сиромаштијата во светот.
XS
SM
MD
LG