Достапни линкови

Женева: Црвениот кристал нов симбол на Црвениот Крст и Црвената Полумесечнина


Црвениот Кристал би можело да стане нов амблем на хуманитарната организација што сега како амблеми ги има Црвениот Крст и Црвената полумесечина. За овој предлог денеска во Женева расправаат претставници од сто деведесет и две земји потписнички на Женевските конвенции. Палестинскиот и огранокот на оваа организација во Израел веќе се договорија за признавање на новиот симбол.
XS
SM
MD
LG