Достапни линкови

Љубљана: Дводневна конференција на ОБСЕ


Во Љубљана се одржува дводневна конференција на ОБСЕ на која учествуваат четириестина министри за надворешни работи. Се очекува на состанокот да доминираат руските забелешки во врска со методи на ОБСЕ за надгледување на изборите во одделни земји. Шефот на руската дипломатија Сергеј лавров изјави дека на оваа организација и недостигаат униформирани стандарди за набљудување на изборите.
XS
SM
MD
LG