Достапни линкови

Скопје: Средба на претставници на ССМ со владата


Претставници на Сојузот на синдикатите на Македонија денеска ќе одржат средба на која ќе разговараат за повеќе социјални прашања и синдикални барања. Дијалогот меѓу двата социјални партнера, работата на економско- социјалниот совет и утврдување на политиката на плати во државата ќе бидат темите за кои ќе се разговара. ССМ и Владата ќе рзговараат и за повеќе законски решенија, како што се предлог законот за стечај и предложените измени и дополнувања на Законот за вработување и осугурување во случај на невработеност.
XS
SM
MD
LG