Достапни линкови

Каиро: Финална рунда од парламентарните избори во Египет


Во Египет денеска се одржува третата и финална рунда од парламентарните избори. 10 милиони гласачи во оваа фаза бираат 136 пратеници од вкупно 454 те месат во парламентот. Во втората рунда имаше насилства и апсења поврзани со забранетото Муслиманско братство. Кандидатите поврзани со нив добија 76 места во првите два круга гласање. Независните посматрачи ги критикуваа изборите во Египет како насилни и со злоупотреби поврзани со египетскиот режим.
XS
SM
MD
LG