Достапни линкови

Грозни: Први избори во Чеченија во последните девет години


Во Чеченија денеска, за прв пат во последниве 9 години, се одржуваат избори за републичиот парламент. Изборите ги обезбедуваат околу 24 илјади полицајци и војници, а присутна е и поголема група меѓународни посматрачи. Претставници на неколку меѓународни организации за човекови права соопштија дека за време на предизборната кампања биле интензивирани насилствата и оти нема соодветни услови за одржување на изборите.
XS
SM
MD
LG