Достапни линкови

Чеченија: Последен ден од кампањата пред изборите во недела


Денеска е последниот ден од кампањата пред неделните парламентарни избори во Чеченија први по 9 години. Околу 600 илјади регистрирани гласачи за 58 те места во Републичкиот Совет и Националното Собрание ќе бираат меѓу 350 кандидати. Неколку руски и меѓународни хуманитарни групи критикуваа дека стануива збор за ништо повеќе од претенциозен политички процес.
XS
SM
MD
LG