Достапни линкови

Загреб: Српскиот премиер Коштуница во посета на Хрватска


Премиерот на Србија Воислав Коштуница денеска ќе престојува во прва официјална посета на Хрватска, една година откако хрватскиот премиер Иво Санадер го посети Белград. Двајцата премиери, како што е најавено, ќе разговараат за преостаните отворени прашања кои се пречка во целосната нормализација на односите меѓу Сербија и Хрватска. Тука пред се станува збор за судбината на исчезнатите лица, заштитата на малцинствата и вражањето на бегалците.
XS
SM
MD
LG