Достапни линкови

Азербеџан: Штрајк на вработените во американската компанија Мек Дермот


Околу илјада работници на американската компанија за нафтени услуги Мек Дермот во Азербејџан денеска започнаа штрајк протестирајки поради ниски плати и дискриминација. Тие бараат повисоки плати и велат дека немаат еднаков третман со странките работници најмени од компанијата. Мек Дермот работи на нафтоводот на Бритиш Петролеум водечкиот странски инвеститор во нафтената индустрија на Азербејџан.
XS
SM
MD
LG